Jak dodać wydarzenia z kalendarza fundacji do swojego kalendarza Google

Jak pokazuje poniższy obrazek wystarczy kliknąć w plusik w dolnym prawym rogu kalendarza.

Dodawanie kalendarza Google.

Po kliknięciu, gdy nie jesteśmy zalogowani pojawi się nam znajome okienko widoczne poniżej.

Jak założyć konto Gmail by mieć dostęp do kalendarza Google w następnym artykule poniżej o wszystko mówiącym tytule „Jak założyć konto na Google i jakie daje nam to korzyści„.

1 Jaki Komunikat się pojawi gdy nie jesteśmy zalogowania na swoje konto Gmail/Google, a wcześniej kliknęliśmy na plus w dolnym prawym rogu kalendarza Google danej osoby/organizacji/firmy

Taki komunikat się pojawi gdy nie jesteśmy zalogowania na swoje konto Gmail/Google, a wcześniej kliknęliśmy na plus w dolnym prawym rogu kalendarza Google danej osoby/organizacji/firmy.

Natomiast, gdy jesteśmy zalogowani to ujrzymy następującą stronę z komunikatem do zaakceptowania.

2 Komunikat jaki się pojawi gdy jesteśmy zalogowania na swoje konto Gmail/Google gdy klikniemy na plus w dolnym prawym rogu kalendarza

Komunikat jaki się pojawi gdy jesteśmy zalogowania na swoje konto Gmail/Google, a wcześniej kliknęliśmy na plusik w dolnym prawym rogu kalendarza.

Po naciśnięciu przycisku „Tak, dodaj ten kalendarz” pojawią się w naszym kalendarzu wydarzenia z kalendarza Fundacji Nie Dzieli Nas Wiek.

3 Co się pojawi gdy dodamy kalendarz naszej fundacji do naszego kalendarza Google

Co się pojawi gdy dodamy kalendarz naszej fundacji do naszego kalendarza Google.

Gdy chcemy, aby wydarzenia z danego kalendarza nie wyświetlały się, to po lewej stronie na dole pod napisem „Inne kalendarze” możemy odznaczyć kwadracik, a jeśli chcemy całkowicie usunąć wydarzenia (cały kalendarza który właśnie zasubskrybowaliśmy) to klikamy we wspomnianym polu „Inne kalendarze” w odwrócony trójkącik na „Ustawienia” jak widać poniżej.

4 - Usunięcie subskrypcji nie naszego kalendarza w Google na naszym koncie

Usunięcie subskrypcji kalendarza fundacji w Google na naszym koncie w naszym kalendarzu.

Następnie – jak poniżej – tam gdzie widać jedynkę w kółeczku klikamy „Anuluj subskrypcję”.

5 Anulowanie subskrypcji kalendarza Google innej osoby/organizacji

Anulowanie subskrypcji kalendarza Google innej osoby/organizacji w tym wypadku Fundacji Nie dzieli Nas Wiek.